Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 12:47

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 53 prekršaja, od čega se ističe 29 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 1. siječnja 2021. oko 10.45 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića gdje je u prometu zatečen 22-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,09 promila upravljao osobnim automobilom te kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Vezano za navedeno izdan mu je prekršajni nalog na novčani iznos od 5.300,00 kn te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca.