Banner 750x94 cestitka 1,3 1

15

Banner 750x94 cestitka 1,2

la garage bilburger razanj

Breadcrumbs

Srijeda, 24 Veljača 2021 08:38

Pleterničanin dragovoljno predao automatsku pušku pušku, spremnik i tri bombe, dok je Požežanin 19-godišnjak puštao glasnu glazbu na parkiralištu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Dragovoljna predaja oružja

U utorak 23. veljače 2021. anonimni građanin je na području Pleternice policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku, spremnik i tri bombe. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Ministarstvo unutarnjih poslova u prosincu prošle godine javnosti je predstavilo moderniziranu verziju uspješne dugogodišnje kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, temeljem koje građani bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti mogu policiji dragovoljno predati zabranjeno ili oružje bez dozvole, te minsko-eksplozivna sredstva.

Svakodnevnim dojavama građana vidljivo je da su prepoznali vrijednost ove kampanje. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja

Narušavao javni red i mir

U utorak 23. veljače 2021. oko 23.20 sati u Požegi u Ulici Obrtnička cesta, na parkiralištu, 19-godišnjak je iz osobnog automobila glasno puštao glasnu glazbu čime je remetio noćni mir građana. Protiv 19-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Gornji Emovci.