Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 09:09

36-godišnjak dobio kaznenu prijavu za dva kršenja samoizolacije, a 37-godišnjak vozio teretno vozilo za vrijeme samoizolacije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Osumnjičen za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Naime, 36-godišnjak je dana 1.veljače 2021. u jutarnjim satima u Požegi u Ulici sv. Florijana, pristupio u zgradu suda iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID 19-liječenje u kući čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Nadalje, dana 2. veljače, policijski službenici prilikom provođenja nadzora nisu ga zatekli na adresi u mjestu Grabarje te je utvrđeno da je obavljao kupovinu u trgovini čime je došlo do neposredne opasnosti od širenja bolesti među ljudima. Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upravljao vozilom iako mu je izrečena mjera samoizolacije

U subotu 27. veljače 2021. oko 8.45 sati u mjestu Migalovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil, a kojim je upravljao 37-godišnjak iako mu određena mjera samoizolacije u trajanju od 26. veljače do 8. ožujka ili do ili do dobivanja negativnog testa nakon testiranja. Protiv 37-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.