Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 10:23

Pojačane kontrole na prometnicama županije za vikend donijele 82 prekršaja, čak 51 brzih i 6 alkoholiziranih a najveća kazna 15 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja od čega ističemo 51 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.  

Najveća novčana kazna predviđena je  za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 25. travnja 2021. oko  1.05 sati  u Požegi u Frankopanskoj ulici gdje je u prometu zatečen 32-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,17 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.  Vezano za navedeno 32-godišnjaku je izdan prekršajni nalog  na novčani iznos d 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci.