Ponedjeljak, 03 Svibanj 2021 12:45

Za vikend vozači bili opušteni pa u akciji pojačanih mjera u prometu nakupili 103 prekršaja uz najveću kaznu od 16.300 kuna

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 103 prekršaja od čega ističemo 26 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje, tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 1. svibnja 2021. oko 1.45 sati u mjestu Bjeliševac gdje je 20-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću na način da je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom sletio s kolnika nakon čega je napustio mjesto događaja. Vezano za navedeno protiv 20-godišnjaka će biti podnesen slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te novčana kazna od 16.300,00 kuna.