Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 08:57

Iz policijske bilježnice za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Jakšića koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo „Računalna prijevara“ na način da je dana 27. travnja 2021. u jutarnjim satima na bankomatu u Požegi, u nekoliko navrata s tekućeg računa u vlasništvu 51-godišnjaka skinula novčani iznos od 1.600,00 kuna. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje  nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege i utvrđeno da je dana 24. travnja 2021. oko 21.10 sati u mjestu Novi Mihaljevci tjelesno napao 22-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ugrožavali promet

U petak 7. svibnja 2021. oko 11 sati u Požegi u Županijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 46-godišnjaka koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom i činjenjem prekršaja 46-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije  i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 9. svibnja 2021. oko 0.50 sati u mjestu Golo Brdo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 28-godišnji recidivist prometnih prekršaja.

Istoga dana, oko 19.45 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije. Protiv 28-godišnjaka slijedi optužni prijedlog, dok protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Vidovci i u Požegi u Ulici Jagodnjak te bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana.