Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 09:22

Vikend bogat zapljenama duhana, marihuane i speeda

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Provaljeno u vikendicu

U razdoblju od 30. travnja do 14. svibnja 2021. u Požegi u Ulici Prosički put, nepoznati počinitelj (ili više  njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 52-godišnjakinje i otuđio glazbenu liniju. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počinitelje protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Naime, u petak 14. svibnja 2021. oko  9.50 sati u mjestu Kujnik, policijski službenici su zaustavili osobni automobil, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je osobni automobil te je pronađeno 148,50 kg  sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Pretragom obiteljske kuće na području Požege, u kojoj prebiva, pronađen je kilogram sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

 Protiv 60-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kod 22-godišnjaka pronađena marihuana i „speed“, a kod 20-godišnjaka marihuana

U subotu 15. svibnja 2021. oko 19.35 sati na području Požege, policijski službenici su kod 22-godišnjaka pronašli marihuanu i speed. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je stan na području Požege kojeg koristi prilikom čega je pronađena puška za koju je utvrđeno da je  u vlasništvu 51-godišnjaka i koja je oduzeta. U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su kod 20-godišnjaka pronašli cannabis marihuanu.

Protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok protiv 20-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Dragovoljno predao pušku, bombu i streljivo

U petak 14. svibnja 2021. u mjestu Zagrađe, anonimni građanin je predao policijskim službenicima pušku, ručnu bombu M-75 i 200 komada streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.