Ponedjeljak, 24 Svibanj 2021 09:15

U Požegi ozlijeđene dvije osobe a u Kutjevu s 2,56 promila izazvao nesreću

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

U nedjelju 23. svibnja 2021. oko 17 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, 77-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih znaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 31-godišnjakinja. U prometnoj nesreći 31-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok je 77-godišnjak teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

U subotu 22. svibnja 2021. oko 17.30 sati u Kutjevu na raskrižju ulica bana Josipa Jelačića i Matije Gupca, 34-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,56 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u prednji desni dio osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 25-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do odbacivanja „Renaulta“ na ogradu u vlasništvu 50-godišnjakinje. U prometnoj nesreći 25-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok je 34-godišnji vozač smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 23. svibnja 2021. oko 19.30 sati u mjestu Prekopakra, 33-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,08 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom preša na suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednju stranu osobnog automobila marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 60-godišnjak. Također je utvrđeno da 33-godišnjak kod sebe nije imao vozačku dozvolu i budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Frankopanskoj ulici.