Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 09:34

Pojačane mjere kontrole prometa za vikend prikupile 58 prekršaja a višestrukom recidivistu i prekršitelju kazna 60 dana zatvora i 5.000 kn

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je  ukupno 58 prekršaja od čega ističemo 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 4. srpnja 2021. oko 16.15 sati u mjestu Velika u Školskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim upravljao 28-godišnji   višestruki počinitelj prometnih prekršaja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, a odbio je alkotest i testiranje na opojne droge. 28-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu i on je uhićen i protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog s prijedlogom kazne zatvora od 60 dana te novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.