Nedjelja, 15 Kolovoz 2021 10:16

Pet prometnih nesreća u subotu, jedan vozač teško ozlijeđen a jedan pobjegao

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

U subotu 14. kolovoza 2021. oko 19.30 sati u mjestu Novi Mihaljevci, 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, nije vozilo u kretanju držao desnom rubu kolnika te je sišao na putnu bankinu,  nastavio kretanje te udario u betonski stup i žičanu ogradu u vlasništvu 67-godišnjak. Nakon toga je došlo do udara u betonski potporni zid kolnog ulaza i udara u parkirani osobni automobil marke „Kia“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 41-godišnjaka te odbacivanja „Kie“ na bicikl koji se nalazio na kolnom ulazu. U prometnoj nesreći 37-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 Istoga dana oko 20.30 sati u mjestu Toranj (kod Pakraca), 65-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,94 promila upravljao osobnim automobilom marke „Kia“, daruvarskih registarskih oznaka, prešao je u suprotnu prometnu traku te bočnim ogledalom udario u lijevo bočno ogledalo osobnog automobila marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 65-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i u Velikoj u Cirakijevoj ulici te bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici sv. Roka