Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 09:27

Pojačane mjere kontrole u prometu za vikend donijele 43 prekršaja uz najveću kaznu od 10.500 kuna

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 43 prekršaja od čega ističemo 20 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri prekršaja   upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 27. kolovoza 2021. oko 21.15 sati u Pleternici gdje je 30-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom kroz mjesto Pleternica, a da se pri tome nije držao obaveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.500,00 kuna.