Breadcrumbs

Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 10:58

Pojačane mjere kontrole u prometu sakupile čak 115 prekršaja, 48 brzih, 10 pod alkoholom, 15 bez pojasa i 9 sa mobitelom u vožnji

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 115 prekršaja od čega ističemo 48 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja   upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i devet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predložena je u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci  za prekršaj koji se dogodio petak 10. rujna 2021. oko 19.30 sati u mjestu Gaj, gdje su policijski službenici  prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 42-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je nakon provedenog prekršajnog postupka rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog. Od vlasnice osobnog automobila kojim je upravljao privremeno je oduzeto predmetno vozilo.