Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 09:12

Pojačane kontrole u prometu za vikend prikupile 66 prekršaja od kojih čak 31 za vožnju uz alkohol, jedan "brži" zaradio kaznu od 10.000 kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

 Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 66 prekršaja od čega ističemo po četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje, 16 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Također je zatečen i jedan recidivist.

 Dana 26. rujna 2021. oko 22.55 sati u mjestu Poloje, zatečen je 29-godišnji vozač  koji je upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka brzinom od 113 km/h, a u mjestu gdje je  dopuštena brzina prometnim pravilom određena na 50 km/h. Počinitelju je izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od deset tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 26. rujna 2021. oko 23.55 sati na području Požege gdje je 32-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,71 promil, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola poradi neodazivanja na izvanredni liječnički pregled. Slijedi optužni prijedlog sa prijedlogom kazne zatvora u trajanju od 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 13 mjeseci.