Ponedjeljak, 04 Listopad 2021 10:26

Pojačane mjere kontrole prometa za vikend prikupile 50 prekršaja uz najveću kaznu od 11.300 kuna

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 50 prekršaja od čega ističemo dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 26 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  petak 1. listopada 2021. oko 17.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 43-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,90 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, dolaskom do zavoja, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je lijevim bočnim ogledalom udario u lijevu bočnu stranu kombija marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 45-godišnjak. Nakon toga, 43-godišnjak je nastavio s upravljanjem i prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka,  a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak.  43-godišnji vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 11.300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.