Četvrtak, 16 Prosinac 2021 10:46

Dvojac protupravno oduzeo slobodu i prijetio 49-godišnjaku u Kaptolu a 55-godišnjak ulagao u kriptovalute pa ostao bez pravog novca

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Osumnjičeni za više kaznenih djela su uhićeni

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Kaptola, starosti 22-godine kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Prijetnja“ i „Protupravno oduzimanje slobode“  i starosti 30-godina kojeg se sumnjiči uz navedena kaznena djela i za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, osumnjičeni su dana 13.  prosinca 2021. u večernjim satima u mjestu Kaptol u kući prijetili 49-godišnjaku nakon čega su mu protupravno oduzeli slobodu. 22-godišnjak i 30-godišnjak su uhićeni i privedeni u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražene su obiteljske kuće u kojima prebivaju prilikom čega je kod 30-godišnjaka pronađena marihuana. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku.

Prijavio prijevaru

Policijskim službenicima je prijavio 55-godišnjak s područja Velike da ga je u razdoblju od ožujka do studenoga 2021. nepoznata osoba nagovorila na investiranje u kriptovalute putem web platforme te je u više navrata uplatio novčani iznos nakon čega mu se nepoznata osoba više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.