Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 09:34

Akcija policije za produženi vikend prikupila 52 prekršaja, a "najbolji vozač" prošao sa 12.300 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 52 prekršaja, od čega ističemo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 25 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 5. kolovoza 2022. oko 17.20 sati u Pakracu u Ulici Aleja Kestenova gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i bez upaljenih svjetala upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da moped nije registriran.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.