Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 11:00

Pojačane mjere kontrole za vikend prikupile 42 prekršaja a najveću kaznu dobio vozač s 1,82 alkohola od 10 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 42 prekršaja, od čega ističemo po osam prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 18. rujna 2022. oko 1.50 sati u Požegi u Županijskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao 25-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.