Utorak, 03 Siječanj 2023 15:13

Iz policijske bilježnice prvih dana Nove godine

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Računalna prijevara na štetu općine Kaptol -

U četvrtak 29. prosinca 2022. godine 60-godišnjak je podnio kaznenu prijavu u kojoj je naveo da je u vremenu od 27. do 28. prosinca 2022. nepoznati počinitelj (ili više njih) računalnom prijevarom s računa Općine Kaptol, u više navrata  izvršio prijenos  novca na nepoznatog korisnika.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavao javni red i mir -

U nedjelju 1. siječnja 2023. oko 8.40 sati u Požegi u Osječkoj ulici na hodniku hitnog prijema Opće županijske bolnice Požega, 47-godišnjak je vikao i galamio.

Protiv 47-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet  -

U subotu 31.prosinca 2022. oko 1.45 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,50 promila upravljao 38-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Istoga dana, oko 2 sata u Pakracu u Ulici braće Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Mercedes“, stranih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljao 23-godišnjak.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 38-godišnjaka slijedi i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.