Breadcrumbs

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 09:17

Akcija pojačane kontrole prometa prikupila 87 prekršaja a 38-godišnjak s 1,70 promila u Požegi zaradio kaznu od 1.320 eura

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 87 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa te 45 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 29. siječnja 2023. oko 4.10 sati u Požegi u Ulici Antuna Kanižlića gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola 1,70 promila upravljao 38-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.