Subota, 25 Veljača 2023 10:14

U dvije prometne nesreće ozlijeđene tri osobe, jedan vozač i pješakinja na pješačkom prijelazu teško

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće  - 

U petak 24. veljače 2023. oko 6 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječke i Andrije Hebranga, 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, dubrovačkih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka kojim upravljao 32-godišnjak. Nakon udara došlo je zanošenja „Škode“, dubrovačkih registarskih oznaka, na travnatu površinu te udara u metalni stup i prometni znak.

U prometnoj nesreći 32-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok je 23-godišnjak teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Istoga dana, oko 18.35 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, 41-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza te je prednjim dijelom vozila udario u 59-godišnjakinju koja je već stupila na pješački prijelaz.

U prometnoj nesreći 59-godišnjakinja je teško ozlijeđena, dok protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog dijela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.