Ponedjeljak, 12 Veljača 2024 10:21

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu zabilježila rekordnih 152 prekršaja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 152 prekršaja, od čega izdvajamo tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 129 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 10. veljače 2024. oko 17.50 sati u mjestu Badljevina na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje je 52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 1,60 promila.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.970,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.