Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 11:17

Putnički vlak naletio na prometni znak

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

U subotu, 15. veljače 2014. godine, oko 19.40 sati, 47-godišnji strojovođa je upravljao putničkim vlakom na relaciji Nova Kapela-Pleternica-Požega-Velika. Tom prilikom između mjesta Trenkovo i Velika naletio je na postavljen znak za upozorenje o ograničenju brzine koji je bio postavljen uz prugu te je od strane nepoznatog počinitelja (ili više njih) iščupan i namjerno ostavljen na tračnice pruge. U navedenom putničkom vlaku nije bilo ozlijeđenih osoba a željeznički promet na navedenoj relaciji bio je u zastoju u vremenu od 19,40 do 22,30 sati. Protiv nepoznatog počinitelja počinitelja slijedi kaznena prijava.

Dva narušavanja javnog reda i mira

U subotu,15. veljače 2014. godine, oko 23 sata, u Pleternici, u Ulici Ivana Šveara, u ugostiteljskom objektu, 25-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji o 1,31 g/kg poradi ranijih nesuglasica verbalno i tjelesno napao 21-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.
U nedjelju, 16. veljače 2014. godine, oko 1.45 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, 21-godišnjakinja i 22-godišnjakinja su se verbalno i tjelesno sukobile. Protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Dva ugrožavanja javnog prometa

U nedjelju, 16. veljače 2014. godine, oko 2.20 sati, u Požegi, u ulici Pavla Radića, prilikom kontrole prometa je zatečen 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,32 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Iste noći, oko 2.25 sati u Gradcu, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka kako upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji o 1,29 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

U subotu, 15. veljače 2014. godine, oko 15 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, 72-godišnjakinja koja je upravljala biciklom skretala je ulijevo a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način niti je jasno i pravovremeno upozorila o svojoj namjeri dajući odgovarajući znak rukom prilikom čega je došlo do udara bicikla u prednji desni bočni dio osobnog automobila marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak a koji je pretjecao bicikl. U prometnoj nesreći 72-godišnjakinje je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi obavezni prekršajni nalog.
Također se tijekom jučerašnjeg dana dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Arslanovci.

Provedena racija

U noći sa subote na nedjelju 15./16. veljače 2014. godine, provedena je racija u ugostiteljskom objektu u Požegi, u Ulici Alojzija Stepinca. Prilikom racije je zatečen 23-godišnjak kako konzumira ručno motanu cigaretu punjenu duhanom i cannabis marihuanom zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog. Također je tijekom racije zatečen 15-godišnji maloljetnik koji je bio u lokalu bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja. On je službenim vozilom bez policijskih obilježja uz pratnju policijskih službenika u civilu dovezen u Policijsku postaju te je po njega došao jedan od roditelja, a slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.