Srijeda, 26 Ožujak 2014 09:32

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Pronašao tri bombe
U utorak, 25. ožujka 2014. godine, u prijepodnevnim satima, u Pakracu, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, 42-godišnjak je pronašao tri ručne bombe koje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te će naknadno biti uništene.

Pozivamo sve građane ukoliko žele predati oružje ili eksplozivna sredstva da to mogu učiniti bez ikakvih pratećih zakonskih sankcija. Potrebno je samo obratiti se u najbližu Policijsku postaju ili Policijsku upravu, a mogu kontaktirati i policiju na broj telefona 192. Građanima se prvenstveno jamči anonimnost, odnosno na njihovu kućnu adresu će doći stručno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih oznaka te će preuzeti oružje i eksplozivne tvari. Također molimo građane da oružje i eksplozivne predmete ne donose sami kako bi se izbjeglo moguće stradavanje i tragični ishodi.

Pronađena manja količina marihuane
U utorak, 25. ožujka 2014. godine, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću u Pleternici u kojoj prebiva 30-godišnjak prilikom čega su pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane. Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Kod oca pronašli manji arsenal oružja, a kod sina marihuanu
U utorak, 25. ožujka 2014. godine, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na širem području grada Požege u kojoj prebiva 51-godišnjak prilikom čega su pronašli jednu automatsku pušku, jedan pištolj te veću količinu streljiva a koje je nepovlasno posjedovao dok je kod njegovog 17-godišnjeg sina pronađena manja količina opojne droge cannabis marihuane. Protiv 17-godišnjaka slijedi optužni prijedlog a protiv 51-godišnjaka kaznena prijava.

Nepropisnim obilaženjem udario u parkirano vozilo
U utorak, 25. ožujka 2014. godine, oko 15.35 sati u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, 63-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,53 g/kg i za vrijeme dok mu je važnost prometne dozvole istekla upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka je uslijed nepropisnog obilaženja udario u osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 65-godišnjak. Protiv 63-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.