Utorak, 20 Svibanj 2014 13:40

U posljednje vrijeme sve više dragovoljnih predaja oružja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U ponedjeljak, 19. svibnja 2014. godine, u prostorije Policijske postaje Pleternica je pristupila osoba koja je željela ostati anonimna i policijskim službenicima predala 322 komada streljiva, jedan metar sporogorećeg štapina, jedan simulator topovskog udara te pet spremnika za automatsku pušku.

Istoga dana, u Požegi, u Osječkoj ulici, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je policijskom službeniku predala automatsku pušku i 724 komada streljiva.

Eksplozivna sredstva su pohranjena u prostorije Policijske uprave do uništenja.

Narušavali javni red i mir

U ponedjeljak, 19. svibnja 2014. godine, oko 17 sati, u mjestu Radovanci, na ulici, dva muškarca starosti 38 i 42 godine narušavali su javni red i mir na način da su 45-godišnjakinji koja je upravljala osobnim automobilom vikali pogrdne riječi. Nakon toga su se udaljili u pravcu Požege te su ih policijski službenici zatekli u ugostiteljskom objektu u Ulici Hrvatskih branitelja gdje su vikali i vrijeđali 23-godišnju djelatnicu lokala koja im nije htjela poslužiti piće jer su bili pod utjecajem alkohola. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 38 i 42 godišnjak su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Požar

U ponedjeljak, 19. svibnja 2014. godine, oko 5.30 sati, u Kutjevu, u Ulici Vidim, na dvorišnoj zgradi u vlasništvu 30-godišnjaka je došlo do požara u unutrašnjosti objekta uslijed dogorijevanja piljevine uz ložište odakle se požar proširio na PVC bačvu i drvena ulazna vrata.