Breadcrumbs

Utorak, 28 Veljača 2012 12:50

Gorjela obiteljska kuća u Gradcu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽAR U KROVIŠTU OD DIMNJAKA SE BRZO ŠIRIO  -

GRADAC – Odmah iza deset sati Centar 112 požeško-slavonske županije dobio je dojavu o požaru na obiteljskoj kući u pleterničkom naselju Gradac. Na požar su odmah izašli vatrogasci DVD Pleternica i DVD Gradac sa dva vozila, te dežurna služba policije i HEP-a. Požar koji je nastao od dimnjaka u krovištu se brzo širio, tako da je do intervencije vatrogasaca zahvatio cijelo krovište obiteljske kuće, no vatrogasci su ga ubrzo stavili pod kontrolu i spriječili dalje širenje.POZAR_GRADAC03

Cijelo krovište kuće osmeročlane obitelji Mazal iz Gradca je izgorjelo, no na sreću nitko od ukućana koji su svi bili u kući u vrijeme nastanka požara nije stradao. Da im gori dimnjak i vidi se požar u krovištu dojavio im je prvi susjed, vjerojatno ih tako spasio od stradanja, jer u obitelji živi i četvero male djece.

Policijskim očevidom nakon požara je utvrđeno da je do požara došlo zbog neadekvatno zatvorenog dimnjaka ispod krovišta pa se vatra iz dimnjaka, koji se zapalio uslijed loženja peći na kruta goriva, proširila na improviziranu toplinsku izolaciju i samo krovište koje je u potpunosti izgorjelo. Materijalna šteta procijenjena je na oko 50.000,00 kuna.