Četvrtak, 07 Kolovoz 2014 13:11

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

U ponedjeljak, 4. kolovoza u mjestu Badljevina, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je od osobe koja je zatražila da ostane anonimna preuzeo tri bombe zaostale iz Domovinskog rata.

U srijedu, 6. kolovoza, u mjestu Donja Obrijež, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je predala policijskim službenicima jednu bombu i 15 komada streljiva koje je zaostalo iz Domovinskog rata.

Istoga dana, u Požegi, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je prilikom čišćenja kuće pronašla jednu ručnu bombu M75, dvije ručne bombe, 300 komada streljiva te jedan spremnik za automatsku pušku.

Rečena eksplozivna sredstva je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te će ona naknadno biti uništena.

Pozivamo i apeliramo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.