Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 12:08

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

 Tijekom noći s četvrtka na petak, 14./15. kolovoza, u Požegi u ulici Ante Starčevića nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu te iz nje otuđio cigarete i nešto novca. Policijski službenici pronašli su 50-godišnjeg počinitelja s područja Požege i sudac istrage odredio mu je 30 dana istražnog zatvora.

 Udario u betonski kolni ulaz obiteljske kuće

 U petak, 15. kolovoza, oko 18.45 sati u mjestu Nova Lipa prije stjecanja prava na upravljanje 21-godišnji vozač motocikla, bez registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u betonski kolni ulaz obiteljske kuće. Protiv 21-godišnjaka, koji je teško tjelesno ozlijeđen, slijedi prekršajna prijava.

Tri osobe lakše i dvije teže ozlijeđene u prometnoj nesreći

 U subotu, 16. kolovoza, oko 17.05 sati u mjestu Eminovci u Vukovarskoj ulici 39-godišnji vozač (1,82 promila) osobnog automobila marke „VW Vento“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu stranu gdje je u njega udario osobni automobil marke „Seat Toledo“, također požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak. Protiv 39-godišnjeg počinitelja prometne nesreće u kojoj su tri osobe lakše i dvije teško ozlijeđene slijedi kaznena prijava.

 Isti dan oko 13.45 sati u Požegi na raskrižju ulica Antuna Mihanovića i Primorske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.

 Tokom dana ukradeno dva skupocjena bicikla

 U nedjelju, 17. kolovoza, na području Požege dogodile su se dvije krađe bicikala. Tijekom prijepodneva u Priorljavskoj ulici otuđen je dvije godine star bicikl marke „Carrier“ u vlasništvu 48-godišnjaka, a u vremenu od 11 do 13 sati u Dr. Franje Tuđmana ulici iz dvorišta Osnovne škole otuđen je bicikli marke „Trek“ 53-godišnjeg vlasnika. Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih krađa, ali oba bicikla su bila nezaključana stoga pozivamo građane da poduzmu osnovne samozaštitne mjere prije nego svoj bicikl ostave bez nadzora, odnosno da ga zaključaju ili na neki drugi način osiguraju i zaštite.