Petak, 05 Rujan 2014 12:15

Preko pet kilograma sitno rezanog duhana pronašli kod 59-godišnjaka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U srijedu, 3. rujna 2014. godine oko 16.30 sati u mjestu Antunovac policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 25-godišnjeg vozača „Opel Astre“, virovitičkih registarskih oznaka, kod kojega je pronađeno oko pola kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je duhan kupio od 59-godišnjaka s područja općine Lipik i temeljem naloga suda pretražene su prostorije u kojima prebiva 59-godišnjak te je pronađeno preko pet kilograma sitno rezanog duhana. Protiv obojice slijedi kaznena prijava jer ih se sumnjiči da su počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina.

Narušavanje javnog reda i mira

U četvrtak, 4. rujna 2014. godine oko 15.50 sati u Požegi u Tina Ujevića ulici 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, novogradiških registarskih oznaka, i preko razglasa vikao i galamio da sakuplja staro željezo te tom prilikom uznemiravao građane. Također je utvrđeno da staro željezo sakuplja bez potrebnog odobrenje nadležnog ureda Državne uprave. Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te obavijest Ministarstvu zaštite okoliša i prirode zbog počinjenog prekršaja iz čl.41.st.1. Zakona o otpadu.

Dva ugrožavanja javnog prometa

U četvrtak, 4. rujna 2014. godine oko 21,40 sati u mjestu Omanovac prilikom nadzora prometa policijski službenici su zaustavili 40-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Ford Escort“, daruvarskih registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,97 promila.

Nekoliko sati kasnije u petak, 5. rujna 10 minuta nakon ponoći u Požegi u Ulici sv, Roka u prometu je zaustavljen 61-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW“, požeških registarskih oznaka, koji je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,20 promila

Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s vožnjom u pijanom stanju oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njih slijede prekršajne prijave.