Srijeda, 22 Listopad 2014 09:41

Vjetar do 120 km/h čupao stabla i dizao krovove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RANIJE NAJAVLJENO OLUJNO NEVRIJEME ZAHVATILO POŽEŠTINU  -

 POŽEGA – Olujno nevrijeme koje meteorolozi danima najavljuju, praćeno kišom pogodilo je noćas Požeštinu. Vjetar do 120 km/h doslovce je čupao višegodišnja stabla, kidao je krovove na kućama. Jutros smo sreli djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege kako saniraju nastale štete.

- Ekipe su na terenu i saniraju štete posebno na prometnicama kojima se treba odvijati promet. Najviše stabala srušeno je kod Poljoprivredne škole, u Mihaljevcima i Osječkoj ulici kod gospodarstva Kaznenog zavoda. Na nekoliko obiteljskih kuća jak vjetar je također je učinio velike štete koje vlasnici saniraju strahujući od drugog naleta nevremena - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zdenko Mautner.

 U Osječkoj ulici slamnate lutke snaše i baje i jabuku koju su izradili profesori i učenici Obrtničke škole također nisu preživjele, jak vjetar ih je srušio i uništio. Kod šumarije u Velikoj srušeno je stablo koje je palo na naponski kabal, na teren su izašli vatrogasci DVD Velika.

 Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zdenko Mautner upozorava građane da provjere svoje krovove, a posebno starije dimnjake kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice i padanje težih materijala sa krova na prolaznike.