Utorak, 23 Veljača 2016 10:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljno predao oružje i streljivo

U ponedjeljak, 22. veljače, u Pakracu, 63-godišnjak je predao policijskim službenicima automatsku pušku sa spremnikom i pripadajućim streljivom koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Požar na groblju u Lipiku

U ponedjeljak, 22. veljače, oko 12.30 sati, u Lipiku, na gradskom groblju, došlo je do požara tzv. „žive ograde“ od čempresa. Do požara je došlo uslijed jakog vjetra koji je prevrnuo upaljene lampione te se vatra proširila na čemprese.

Rezultati policijske akcije

Policijski službenici su tijekom cijelog proteklog tjedna, u skladu s akcijama Europske unije provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor teretnih automobila i autobusa.

Tijekom akcije kontrolirano je 14 autobusa, od kojih je kod jednog utvrđena tehnička neispravnost. Isto tako, kontrolirano je 90 teretnih automobila te je kod 22 utvrđena prekršajna odgovornost. Najveći broj prekršaja odnosio se na prekoračenje brzine (osam prekršaja), potom prekršaji vremena upravljanja (sedam prekršaja) te prekršaji tehničke ispravnosti (šest prekršaja).

Također su u noći sa subote na nedjelju 20./21. veljače 2016. godine, policijski službenici na području PU požeško-slavonske provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga u prometu.

Tijekom provedbe ciljane akcije policijski službenici su kontrolirali ukupno 80 vozača te je prilikom kontrole utvrđeno 15 kršenja prometnih propisa, od kojih se pet prekršaja odnosilo na kršenje propisa vezanih za nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija