Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 11:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Računalna prijevara

U razdoblju od 4. do 28. kolovoza, nepoznati počinitelj (ili više njih) je s nepoznate IP adrese pristupio korisničkim računima trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je mijenjao sadržaj e-mail pošte te oštetio trgovačko društvo za iznos od nekoliko stotina tisuća eura. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Šumska krađa

U razdoblju od 3. do 9. rujna, u šumskom predjelu u blizini mjesta Jaguplije, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio nekoliko stabala hrasta u vlasništvu 19-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao bombu

U petak, 2. rujna, na širem području grada Požege, 67-godišnjak je policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu M-50 koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Narušavao javni red i mir

U nedjelju, 4. rujna, oko 20.15 sati, u Kutjevu, na Trgu graševine, na terasi ugostiteljskog objekta, 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,94 promila verbalno i tjelesno napao 30-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao policijske službenike

U subotu, 3. rujna, oko 11.15 sati, u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva, 55-godišnjak je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požari na otvorenom

U nedjelju, 4. rujna, oko 1.20 sati, između mjesta Svetinja i Jakšić, na neutvrđeni način je došlo do požara na strništu.

Istoga dana, oko 20 sati, u mjestu Gradac, na neutvrđeni način je došlo do požara na zapuštenom zemljištu.

Ugrožavali javni promet

U petak, 2. rujna, oko 17.20 sati, u mjestu Brekinska, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 27-godišnjaka (odbio alkotest) koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka. 

U nedjelju, 4. rujna, oko 20.05 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, u prometu je zatečen 22-godšnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,64 promila upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka. 

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometna problematika

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Djedina Rijeka te četiri bijega s mjesta prometne nesreće i to u Požegi u Ulici Republike Hrvatske, u Pakracu u Bolničkoj ulici, u Čaglinu u Kolodvorskoj ulici te u mjestu Trapari.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija