Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 14:06

Reagiranje čitatelja povodom prometne nezgode u kojoj je stradala 7-godišnja djevojčica

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

REAGIRANJE ČITATELJA IZ ULICE JAGODNJAK -

POŽEGA - Ovaj vikend, točnije petak 7. listopada je djevojčicu prvašicu našu susjedu udario automobil obilazeći školski autobus dok je ona izlazila. To bi nagodinu (naježim se od pomisli) moglo biti moje dijete!!! 

Situacija je slijedeća, ulica Jagodnjak duga je oko 3 km. Cijelom ulicom do samog pristupa gradu nema nogostupa! 

Već smo mame djece i ja radili reportaže na lokalnoj razini, nebrojeno puta skupljali (i skupili) potpise za peticije da se bar s jedne strane ulice stavi nogostup međutim ništa po tom pitanju nikad nije učinjeno! 

Gradski oci vješto predbacuju nadležnost sa Županije pa i na Hrvatske vode… 

Nama nije bitno tko će napraviti taj nogostup već da on konačno osvane. Također nas zanima bi li gradonačelnik ili bilo koji drugi stanovnik uređenog dijela grada svoju djecu tako slao u školu, da ne napominjem problematiku šk. autobusa, kojih nije bilo uvedeno do ove šk. godine, bar ne i na ovom dijelu ceste! 

Također ne postoje ni prikladno uređene nadstrešnice da se djeca zaštite od hladnoće i vremenskih uvjeta koji nadolaze. 

Kako da šaljemo mirno svoju djecu u školu kad nema čak ni upozorenja, usporite djeca na cesti. Upravo u ovih dvadesetak kuća (s obje strane ulice) ima 10 školske djece, od toga tri prvašića. 

Osim što na drugim mjestima u politici i gospodarsku o demografskoj slici se ne brine ni najmanje; ovo je još jedna u nizu destruktivnih okolnosti po već postojeći pomladak - stoji u reagiranju koje potpisuje stanovnica ulice jagodnjak, majka djece koja će uskoro biti učenici.

U nastavku teksta donosimo policijsko izvješće navedene prometne nesreće.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđeno dijete

U petak, 7. listopada, oko 13.25 sati, u Požegi, u Ulici Jagodnjak, 45-godišnji vozač koji je upravljao tehnički neispravnim osobnim automobilom marke „Renault“, novogradiških registarskih oznaka, obilazio je autobus marke „Volkswagen“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji vozač, a koji se nepropisno zaustavio uz desni rub kolnika. Tom prilikom došlo je do udara osobnog automobila u 7-godišnje dijete koje je pretrčavalo kolnik ispred autobusa i koje je teško ozlijeđeno. Protiv 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava, dok protiv 55-godišnjeg vozača autobusa slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: google maps