Utorak, 13 Ožujak 2018 14:30

Dječja energija, zaigranost i zajedništvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LINO VIŠEBOJAC POSJETIO OSNOVNU ŠKOLU DRAGUTINA LERMANA IZ BRESTOVCA -

BRESTOVAC – Prošlog tjedna Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca bila je domaćin Lina višebojca, natjecanja hrvatskih škola u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh i čiji je cilj promicanje sporta i fizičkih aktivnosti kod djece i mladih.

Lino je školsku dvoranu pretvorio u pravu sportsku arenu u kojoj su do izražaja došle pozitivna dječja energija, zaigranost i zajedništvo. Već od ranog jutra, dok su još trajale završne pripreme, vladala je opća euforija i nestrpljenje u očekivanju početka natjecanja.

Prije samog početka učenici škola predstavila su se nastupom Malog folklora, a dodijeljena je i nagrada i učenici 8.b razreda Barbari Knežević za najbolji sastav na temu „Svijet po mom“.

Ravnatelj Ante Majnarić i zamjenica ravnatelja Andrijana Butju Marinović službeno su otvorili natjecanje, a potom je u dvoranu škole Lino ušao s gošćama košarkašicama iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega, Kristinom Soldo i Martinom Pandžom Brnić. Dočekale su ih prepune tribine veselih, šarenih i glasnih navijača.

Učenici su se natjecali u skoku u dalj, trčanju, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, skakanju u vreći i štafetama. Najbolji od najboljih bili su učenici 8. b razreda Manuel Stojčević i Sara Franić. Dodijeljene su i nagrade za najkreativniji transparent učenicima PŠ Pavlovci, a najglasniji navijači bili su učenici 6.b razreda.

 

- Na kraju, možemo reći da smo ponosni na naše učenike i njihove rezultate te im ovom prilikom i čestitamo, a nadamo se i da će ubuduće biti još prilika za druženje s Linom, jer je nama bilo uistinu nezaboravno - istaknuli su iz OŠ Dragutina Lermana.