Utorak, 22 Svibanj 2018 11:50

Uz otvorene vinske podrume, utrku traktora i večernji koncert Jole

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJAVLJEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL GRAŠEVINE U KUTJEVU -

KUTJEVO – Turistička zajednica grada Kutjeva uz grad Kutjevo, tvrtku Kutjevo d.d. i Udrugu Kutjevački vinari organizatori su ovogodišnjeg Festivala Graševine koji će se održati u Kutjevu od 25. svibnja do 2. lipnja. Niz je tu priredbi i događanja u okviru ove manifestacije koje su nam predstavili Jasmina Kukić, direktorica TZ grada Kutjeva, Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva, Josip Vitez, direktor prodaje Kutjeva d.d., i Ivan Grgić, predsjednik Udruge Kutjevački vinari.

plakat fgSve je započelo ocjenjivanjem vina sorte Graševina prošlog tjedna kada se na natjecanje prijavilo preko 120 uzoraka graševine iz cijele kontinentalne Hrvatske. Nastavlja se s Proljetnom noći otvorenih podruma koja će se održati 25. svibnja od 18 – 24 sata, a kada će svi vinski podrumi u Kutjevu biti otvoreni za posjetitelje koji će ih moći razgledati, ali i kušati vinske uspješnice svakog podruma.

Udarni dio manifestacije održava se u subotu 2. lipnja već od 10 sati kada počinje Simpozij o graševini u kino sali grada Kutjeva. U nastavku je Edukativni program razvojnih agencija za vinare. Na Trgu graševine bit će postavljeni štandovi vinara od 12 sati na kojima će se moći naći uz vina i gastro ponuda domaćih proizvođača hrane. Bit će organizirana i izložba starih razglednica Kutjeva, Foto Kutak s izvora Matičevac, Lov na vinsku kraljicu, na pozornici posjetitelje očekuje i nastup KUD-ova a organizirana je i likovna kolonija pod nazivom „Najljepši vinski prag – izlog“.

Od 18,30 slijedi vrlo posjećena i efektna „Utrka traktora“ koja starta na Trgu graševine i vozi se kutjevačkim ulicama. Traktori su raspoređeni u nekoliko kategorija a vozi se na vrijeme na zadanoj stazi. Očekuje se oko 35 traktora, od oldtimera do onih najmodernijih s preko 300 konja, pravih krstarica polja.

Najinteresantniji za posjetitelje, posebno one mlađe je noćni program koji započinje od 20 sati, a svirat će Tamburaški sastav „Rubato“ nakon čega se očekuje nastup zvijezde večeri, poznati pjevač Jole.

Tekst/foto: Promo