Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018 13:35

Najbolji strijelci su lovci iz Bušetine, Rešetara i Čaglina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNI KUP KUTJEVA 2018. DISCIPLINA TRAP -

KUTJEVO – Na strelištu iznad sela Mitrovac povodom Dana grada i zaštitnice Male Gospe Lovačka udruga „Slavonac“ organizirala je tradicionalni Kup Kutjeva 2018. u disciplini trap, a nastupilo je desetak lovačkih ekipa s područja Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije.

Predsjednik „Slavonca“ Ivica Pospišil pozdravio je sudionike i zahvalio se na sudjelovanju, a Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva pohvalio je rad kutjevačkih lovaca i tradiciju organiziranja ovakvih natjecanja.

- Oko i ruka dobrih lovaca su uvijek spremni, županija vama lovcima stalno daju potpore, a slijedi potpisivanje ugovora radi osiguranja šteta od divljači jer smo svjesni da lovstvo daje veliki doprinos razvoju turizma – kazao je okupljenima požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Vremenski uvjeti, kiša i vjetar nisu omeli uporne natjecatelje.

Ekipni pobjednik je Fazan (Bušetina-Špisic Bukovica) sa 80 meta, drugi je Gostinac (Rešetari) sa 73, treća Vidra (Čaglin) sa 71.

Ante Vitalija (Jelen, Požega) sa 20 meta pojedinačni je pobjednik, drugi je Tihomir Brlas (Fazan, Špišić Bukovica-Bušetina) sa 19, treći je Mario Špoljaric (Gostinac, Rešetari) sa 18, Tomislav Sarajlić (Vidra, Čaglin) sa 17 itd. 

U poretku Fair play: 1. Igor Vrbančić, 2. Majkl Brlas(oba Fazan, Špišić Bukovica), 3. Ivica Plesa (Rastovac) itd.

Zahvalnice za suradnju i potporu organizaciji natjecanja dodijeljene su DVD Kutjevo, Đačkom domu Požega, Vinarstvu i podrumarstvu Mihalj, te Nadi Sarajlić, vlasnici restorana „House of wine“ u Kutjevu.

Tekst: J.T. Foto: D. Mirković