Četvrtak, 18 Lipanj 2020 18:34

Dodijeljene nagrade učenicima, mentorima i školama na natječaju "Kreativni i neovisni"

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

POŽEGA - Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droda i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti raspisali su natječaj "Kreativni i neovisni" namijenjen svim učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola, te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Natječaj je raspisan za izradu likovnih radova, plakata, instalacija, fotografija ili jednominutnog filma na teme: Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji, društvu, "Imam(o) stav i kažem(o) NE !" Natječaj je bio otvoren od 16. prosincxa do 20. travnja ove godine.

Županijsko povjerenstvo izvršilo je odabir najboljih radova u kategoriji najbolji individualni uradak te najbolji grupni uradak, a najbolje nagradilo priznanjima i novčanim nagradama. Sudjelovale su dvije OŠ - fra Kaje Adžića Pleternica i OŠ Lipik, te dvije srednje školoe, Ekonomska škola Požega i Glazbena škola Požega sa ukupno 30 učenika uz njihove mentore.

Županijsko povjerenstvo u sastavu: dr. med. spec. javnog zdravstva Jasmina Kovačević, univ. mag. sanit. publ. DejvidZombori, mag. psych., dipl. iur. Danijela Starčević i upr. iur. Maja Paponja, vrednovalo je najbolji individualni i najbolji grupni uradak te je predložilo da ove godine nagrade dobiju svi učenici u vidu bonova koje je osigurao Zavod za javno zdravstvo, ali i sve škole za sudjelovanje po 1.000 kuna koje je osigurala Požeško-slavonska županija.

Nagrade učenicima, mentorima i ravnateljima škola uručili su Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo PSŽ i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji su uz čestitke ponovili učenicima da se čuvaju ovisnosti koje uvijek u društvu vrebaju na njih. Župan Tomašević im je savjetovao kad su u društvu sa svojim prijateljima, da se aktivno druže, a ne uglavnom svatko sa svojim mobitelom, jer i to pomalo prelazi u jedan oblik ovisnosti.