Subota, 01 Kolovoz 2020 09:29

Održana Redovna godišnja skupština Udruge HVIDR-a Požega

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - U prostorijama ugostiteljkog objekta Zlatni Lug u Požegi dana 30. srpnja 2020. godine s početkom u 11,00h držana je 28. redovna izvještajna skupština Požeške HVIDR-e. Zbog  zbog novonastale epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 virusom Skupština je održana uz strogo pridržavanje mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite.

Redovna Izvještajna skupština Udruge HVIDR-a započela je intoniranjem državne himne "Lijepa naša Domovino" i minutom šutnje u spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje i članove udruge. U uvodnom dijelu nazočnima se obratio predsjednik udruge Tomo Vrhovac, koji je i službeno otvorio skupštinu, uz ranije usuglašen prijedlog za izbor članova Radnih tijela skupštine.

Nakon verifikacije broja nazočnih delegata, predloženi Dnevni red je djelomično izmijenjen i usvojen kao takav u cjelosti.. Predsjednik HVIDR-e je podnio izvješće o radu za 2019.g., te izvješće o financijskom poslovanju Udruge.

Predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Mihalj podnio je izvješće o radu Nadzornog odbora koji je utvrdio kako nije bilo napravilnosti u radu, a Tomo Karavlah predsjednik Suda časti podnio je Izvješće o radu toga tijela, kojim je konstatirano kako tijekom 2019.g. nije bilo podnesenih prijava za stegovni postupak.

Nakon kraće rasprave, sva izvješća su jednoglasno usvojena, te se pristupilo usvajanju Plana i programa, te Financijskog plana za slijedeću godinu, koji su također nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeni.

Skupštini se obratio Stipan Grgić predsjednik ŽZU HVIDR-a Požeško-slavonske županije. - Udruga HVIDR-a Požega osnovana je 1992. godine i jedna je od najstarijih braniteljskih udruga na području grada Požege. Iz izvješća o radu vidljivo je da ste u protekloj godini imali dosta aktivnosti  pa kao takvi možete biti primjer kako se željom, radom i zalaganjem mogu postići zacrtani ciljevi.