Četvrtak, 10 Prosinac 2020 10:43

Dječji vrtić Čaglin otvoren tek dva mjeseca već ima listu čekanja

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

ČAGLIN - Trebalo je proći deset godina od ideje o gradnji dječjeg vrtića u Čaglinu do njene realizacije no, ubrzo nakon svečanog otvorenja prije dva mjeseca pokazalo se kako je ta investicija pun pogodak. Naime, vrtić koji djeluje kao ustrojbena jedinica OŠ Stjepana Radića Čaglin, već ima listu čekanja!
 - Ovdje je 25-ero djece koja dolaze sa cijelog područja čaglinske općine. To su djeca od treće godine pa do predškolaca a rad u vrtiću je organiziran tako da djeca u njemu mogu boraviti od 6 sati ujutro do 16 poslijepodne. Zanimljivo je da u vrtiću ima i djece čiji roditelji ne rade i ima tko brinuti o njima a ipak su tu. Ne znam da li je netko možda u međuvremenu odustao ali, imali smo na listi čekanja njih petero - kazala je ravnateljica osnovne škole i ravnateljica vrtića Slađana Švajda.
Ideja da se u Čaglinu gradi vrtić pojavila se još 2010. godine međutim, radovi su počeli 2013. godine. Bilo je potom i prekida u gradnji da bi se sve intenziviralo 2017. godine kad je Ministarstvo regionalnog razvoja dalo najprije 400 tisuća a potom još 200 tisuća kuna.

DSCN4114


 - Prošle godine od Ministarstva demografije smo još dobili 700 tisuća kuna za uređenje okoliša. Većinu novca za vrtić ipak je dala Općina iz svog proračuna a ukupni radovi na gradnji i uređenju vrtića koštaju oko 5 milijuna kuna. Ove godine roditelji ne plaćaju ništa a osigurali smo sredstva i za iduću a onda ćemo vidjeti što će biti. Da li će se vrtić morati dograđivati ili ne ovisit će o broju djece u općini i interesu roditelja. Tada bi morali zaposliti još djelatnika, sada su ovdje dvije odgajateljice i kuharica-spremačica, vrtić bi morao biti samostalan, tada bi i roditelji morali nešto plaćati…no, vidjet ćemo, pokazat će vrijeme, bitno je da je vrtić počeo s radom - kazao je načelnik Dalibor Bardač.
A počeo je raditi, podsjetimo, 5. listopada na Svjetski dan učitelja.

autor Vesna Milković