Nedjelja, 20 Prosinac 2020 09:42

Vijeće srpske nacionalne manjine županije organiziralo podjelu paketića uz sv. Nikolu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

U protekla dva dana u organizaciji predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije Nikole Ivanovića obišli su zajedno sa aktivistima više od 220  djece sa područja Požeško-slavonske županije kojima su podijeljeni paketići povodom Svetog Nikole.  Prema julijanskom kalendaru Pravoslavni vjernici proslavljaju sv. Nikolu 19. prosinca i običaj je darivati djecu i mlade.

 - Ovo je prva akcija darivanja djece koja je pokrila cjelokupnu županiju i izuzetno smo zadovoljni brzo obavljenom podjelom od "kuće do kuće" od Čaglina do Lipika uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera - istaknuo je Nikola Ivanović, predsjednik Vijeća koji dodaje -  Podjela se provodila uz minimalan kontakt, bilo je predivno vidjeti radost djece koji ne može zabilježiti niti jedna fotografija. Nadam se da ćemo dogodine nastaviti ovu akciju uz okupljanja u našim crkvama i na našim manifestacijama. 
Do nekih porodica možda naši aktivisti nisu do ovog trenutka došli, ali svakako želimo da svako dijete dobije paketić i da imamo što bolji popis za iduće akcije. A iduću akciju već planiramo za sv. Savu, ukoliko ne bude mogućnosti okupljanja na Svetosavskim akademijama.