Nedjelja, 27 Prosinac 2020 16:55

Prve osobe cijepljene protiv Covid 19 u Požegi

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U Požeško-slavonskoj županiji prve su doze danas u 14 sati primili djelatnici Opće županijske bolnice Požega, a potom je obavljeno cijepljenje i u Domu za starije i nemoćne osobe Požega. U OŽB Požega prvi je cijepljen dr. Matko Šperanda te još pet djelatnika a u Domu za starije 90-godišnja korisnica Jelka Husnjak i još pet korisnika.

1cijepljenje 645x320Jedan od onih koji se odmah cijepio je i dr. Ile Raštegorac koji je dao savjet svima da se što prije cijepe, a posebno bi se to odnosilo na osobe s nekom od kroničnih bolesti.

U Požeško-slavonsku županiju stiglo je 320 doza cjepiva a slijedeća pošiljka stiže 31. prosinca. Po prioritetima prvo će se cijepiti korisnici i djelatnici domova za starije, zdravstveno osoblje bolnica i domova zdravlja, posebno oni koji neposredno rade s Covid bolesnicima, napomenuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo županije Mato Matijević, koji je zajedno s požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem, zamjenikom gradonačelnika Požege Ferdinandom Troha, novo imenovanim ravnateljem OŽB Požega dr. sc. Ivanom Vukoja, dosadašnjim ravnateljom prof. dr. sc. Željkom Glavićem i glavnim epidemiologom dr. med. Antom Vitalia.

Oni su svi uputili kroz svoje obraćanje javnosti da se svi u što većem broju moraju cijepiti jer to je jedini način da se nakon nekoliko mjeseci vratimo u život koji smo živjeli još samo prije 10-tak mjeseci.