Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 11:57

Župan Tomašević darivao i Gabrijelu Pješ iz Novske - prvu ovogodišnju bebu rođenu u pakračkom rodilištu i našoj županiji

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PAKRAC - Dežurni tim rodilišta Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana 1. siječnja u 10:35h porodio je malenu Gabrijelu Pješ, koja je nakon poroda imala 4650 g i 55 cm, kao treće dijete u obitelji Zlatka i Josipe Pješ iz Novske (Sisačko-moslavačka županija). S obzirom na to da je malena Gabrijela prvo dijete rođeno u novoj 2021. godini u pakračkom rodilištu, ali i u Požeško - slavonskoj županiji, oca Zlatka i prvu ovogodišnju bebu, uvažavajući sve epidemiološke mjere, posjetio je župan Alojz Tomašević u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major.
Ovom je prigodom župan bebinim roditeljima uputio iskrene čestitke te darivao oca Zlatka s cvijećem i prikladnim poklonima u vidu financijske podrške za prvo novorođeno dijete u ovoj godini u pakračkoj bolnici i našoj županiji.

Istaknuto je da je simbolično što je beba Gabrijela zapravo podrjetlom iz potresom razorene Sisačko-moslavačke županije, a njezin otac, inače vatrogasac koji je ovih dana sudjelovao u spašavanju unesrećenih na području Petrinje, kazao je kako je i on rođen u pakračkoj bolnici.

aktualnolight elementi9008slika5

Tijekom razgovora ravnateljica pakračke bolnice Marina Major upoznala je župana s radom bolnice, a posebno s radom Odijela za porodništvo i ginekologiju istaknuvši kako je u rodilištu tijekom 2019. godine rođeno 455 beba, dok je u 2020. godini rođeno 42 bebe više u odnosu na prethodnu godinu, njih 497. Od 1. siječnja ove nove godine, u pakračkoj je bolnici rođeno pet novih beba.

U rodilištu OŽB Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija, uz Požeško-slavonsku i nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece".

Izvor: compas.com.hr