Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 11:36

Projekti 2. b razreda OŠ Julija Kempfa: "Živjeti 100% do 100-te" i „Štiti vodu za globalnu slobodu“

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Ekološki osviješteni učenici 2.b„Eko bubamare“, s učiteljicom Anitom Ujević, cijeli su tjedan marljivo učili, radili i pratili sve vezano uz zdrav život, ljudsko tijelo i pravilnu prehranu, a sve u sklopu teme Moje tijelo i zdravlje iz PID-a, uoči 100. dana škole i pred Svjetski dan ekologije. Tjedan su započeli satom razrednika: najavljen je i pojašnjen projekt, kao i njegova važnost, dogovorene aktivnosti koje će se odvijati u tjednu. Na satu hrvatskog jezika naučili su pisati obavijest za razredni maskenbal. Upoznali su i fašnički ples, kao i Povrtni valcer na satu glazbene i tjelesne kulture. Maske za razredni maskenbal također su uskladili prikladnom temom Veselo povrće. Na satu prirode učili su o zdravoj prehrani te su upoznali piramidu zdrave hrane. Pratili su i bilježili u tablicu s tjednim rasporedom svoje obroke i u školi i kod kuće, raspored aktivnosti, igara, zadaća, obveza te vremena buđenja i odlaska na spavanje što je veoma bitno za pravilan rast i razvoj. Na satu matematike igrali su se trgovine nacrtanim i izrezanim novčanicama i kovanicama, kupovali zdravu hranu i ulaznice za maskenbal. Da bi to povrće još više zavoljeli, slikali su ga na satu likovnog tehnikom akvarel. Kako je lijepo i veselo u školi, prikazali su izradom plakata 100. dan škole. Na satu tjelesnog gibali su se i igrali kroz 100 aktivnosti, vježbi i igri, a sve u svrhu zdravog života.

A kako djeca vole gledati televiziju, učili su o tom dragom im mediju i koje su aktivnosti bez nje. Prisjetili se nedavnog Dana sigurnijeg interneta te kako je važno birati sadržaje u svim medijima pa tako i na TV programu. Davali su svoje prijedloge i ideje što raditi bez TV-a, kako se zabaviti i provesti što kvalitetnije svoje slobodno vrijeme. Za zadaću su izradili svoje vlastite Memory kartice s povrćem te ih oduševljeno predstavili razredu i igrali se njima u "veseli petak" pod prirodom i eko grupom.

A kako bi zdrav obrok prešao u naviku projekt je završen šarenom zakuskom- mirisnom voćnom salatom (ukrašenom šlagom i grožđicama po želji). Projekt je urodio plodom i dogovoren je jedan dan u tjednu da bude dan nekog voća ili povrća.

Zaključili su zašto je dobro i važno jesti voće i povrće, pronašli 100 razloga za to, stoga idemo 100 % do 100-te, što poručuju djeci i odraslima!

Učenici 2. b također su se rado odazvali i projektu Školske knjige„Štiti vodu za globalnu slobodu“, pod nazivom projekta Skupljač kišnice. 

Uz pomoć domara Rude napravljen je sustav skupljanja oborinskih voda s krova školske zgrade. Bačva je puna i spremno čeka male ekologe/cvjećare Bubamare za zalijevanje cvijeća i ostalog bilja u/oko škole. 

Medij