Utorak, 06 Travanj 2021 09:32

Pleternički vatrogasci dobili novo navalno vatrogasno vozilo Mercedes vrijedno 2,4 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

“Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi” naziv je projekta kojim je uz 85 posto sredstava EU nabavljeno 94 vatrogasna vozila za potrebe vatrogastva u Hrvatskoj. Jedno od tih 94 vozila je ovih dana stiglo u Pleternicu te je prezentirano gradskome vodstvu od strane vatrogasaca Pleternice koji su novi Mercedes vrijedan čak 2,4 milijuna kuna dobili na korištenje.

bočna – Kao što vidite radi se o potpuno novom navalnom vozilu koje ima svu potrebnu, suvremenu opremu za nas vatrogasce. Ovakva jedna akvizicija u našem vatrogasnom domu nas podiže u sam vrh što se tiče opremljenosti u 5 slavonskih županija. Naravno ne smijemo zaboraviti niti nedavnu cisternu koju smo također dobili na korištenje. Iskoristit ću ovu priliku i zahvaliti gradu i gradonačelnici na svemu što su u proteklim godinama činili i još uvijek čine za dobrovoljno vatrogastvo u Pleternici – rekao je Dragutin Žnidarec, predsjednik DVD-a Pleternica koji tom prilikom nije krio svoje zadovoljstvo.

zadnja

Krila ga nije niti pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je istaknula da je ovo prvi put u povijesti da u razmaku od 14 dana dođu dva nova vozila. – Naši vatrogasci su to zaslužili, a kada kažem naši mislim i na svih 11 ostalih vatrogasnih društava koje neumorno rade na očuvanju svojih društava i zaštiti stanovnika od ugroza svake vrste. Ovakvo jedno vozilo za cijelo administrativno područje nam uistinu puno znači zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova na dodjeli istoga. Još jednom ponavljam, naši dečki to zaslužuju jer njihova humanost i želja za pomoći u najtežim trenutcima nema granica i ja im na tome iskreno zahvaljujem i čestitam – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.