Srijeda, 14 Travanj 2021 16:38

Ratkovica dobiva svoj Društveni dom za 250 stanovnika nakon dugo godina čekanja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

RATKOVICA - Naselje za oko 250 stanovnika Ratkovica, je jedno od većih naselja na pleterničkom području koje do sada nije imalo društveni dom. Objekt je konačno ipak sagrađen, uređenje je pri kraju a gradilište je obišla gradonačelnica Antonija Jozić sa suradnicima. Dočekao ih je predsjednik Mjesnog odbora Josip Baltić koji je kao član Gradskog vijeća uvijek davao inicijativu i tražio dom u ime mještana Ratkovice.
– Ratkovica je mjesto koje, nažalost, nije do sada imalo prostore svog društvenog doma a za potrebe rada mjesnog odbora koristili su prostorije u tuđem vlasništvu. Iz tog razloga, i uz inicijativu Mjesnog odbora i njegovog predsjednika Josipa Baltića, Grad Pleletrnica je prošle godine ishodio građevinsku dozvolu i započeo s izgradnjom doma čija je vrijednost oko milijun kuna, ako uzmemo u obzir i izgradnju i opremanje te vanjsko uređenje koje tek treba slijediti. Dakle, treba urediti pristupne ceste i parkirališta ispred društvenog doma tako da to bude jedna zaokružena cjelina. U dom dolazi i kompletna oprema koja će služiti svim mještanima naselja Ratkovice za njihove društvene aktivnosti. Vjerujem da se vesele jednako onoliko koliko se i ja veselim, jer, ono što smo prije četiri godine rekli da će biti napravljeno je evo pred svojim završetkom – rekla je gradonačelnica Jozić.

IMG 6787
Zadovoljstvo je, naravno, izrazio i predsjednik mjesnog odbora. – Sretni smo i zadovoljni kao i jedna obitelj koja dobiva svoj krov nad glavom, tako i mi kao jedna mala zajednica, jedan mjesni odbor, sretni smo što ćemo imati svoj društveni dom. Tu ćemo se okupljati i veseliti i koristiti ga za razna događanja – rekao je Baltić zahvalivši se Gradu Pleternici i izvođačima radova.
Za pripremu projekta izgradnje doma u Ratkovici zadužen je bio pleternički Poduzetnički centar pa je danas radilište obišla i njegova direktorica Marija Šarić. – Projekt smo prijavili na Program održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Kroz taj program već dugi niz godina prijavljujemo i provodimo projekte, od izgradnje igrališta, srednje škole pa do društvenih domova. Kad ne možemo dobiti europska sredstva za nekakve manje investicije, onda su tu uvijek natječaji naših ministarstava na koje se javljamo. Tako smo i za ovaj projekt dobili 250 000 kuna što će uvelike pomoći da se rastereti proračun i imat ćemo više sredstava za neke druge dodatne radove koji možda nisu bili predviđeni – istakla je Šarić.
Radovi na izgradnji i uređenju društvenog doma u Ratkovici bi trebali biti gotovi za oko mjesec dana.