Srijeda, 26 Svibanj 2021 12:58

Slavonija – turistička ponuda za boravak u prirodi, ruralnom prostoru i enogastronomiji

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

TZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE UGOSTILA AGENCIJE IZ CIJELE HRVATSKE I PREZENTIRALA PONUDU POŽEŠTINE  -

POŽEGA / VELIKA - Turistički prostor istočne Hrvatske, koji obuhvaća pet slavonskih županija, zajednički se promovira pod brendom „Slavonija“. Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom po prvi put organiziraju ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima koji u svojim aranžmanima nude kontinentalne odnosno turističke proizvode Slavonije. Studijsko putovanje u razdoblju od 25. – 28. svibnja obuhvaća svih pet slavonskih županija. Posljednjeg dana putovanja održat će se i poslovni susret prema konceptu i osnovnoj ideji – povezivanja ponude i potražnje.

IMG 7611

 - Cilj ovog putovanja uključuje rast organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanje lokalnog gospodarstva te osnaživanje Slavonije na turističkoj slici Hrvatske. Potencijal i značaj hrvatske turističke kontinentalne ponude s naglaskom na turističku ponudu Slavonije, prepoznale su i turističke agencije, koje su se s velikim interesom i entuzijazmom odazvale na ovo putovanje. Slavonske županije iz godine u godinu sve su bogatije raznovrsnom i zanimljivom turističkom ponudom koja nudi brojne mogućnosti za provođenje aktivnog odmora, uživanja u ruralnom turizmu i eno-gastronomskim sadržajima, po kojima je Slavonija nadaleko poznata.

Svjesni smo težine poslovnog trenutka u poslovanju turističkih agencija, no također, potaknuti iskustvom s terena, a koji nam je donijela pandemija, vjerujemo da se pozitivni pomaci u turističkim kretanjima mogu početi ostvarivati korištenjem vlastitih, domaćih resursa te nastavno, njihovo potvrđivanje i na zahtjevnom inozemnom tržištu. Upravo radi svega što je otežalo, a nažalost, nekima i onemogućilo rad protekle godine, Slavoniju vidimo kao novu priliku svima u turističkom sektoru, agencijama, te lokalnim upornim turističkim gospodarstvenicima. U aktualnim pandemijskim uvjetima potražnja za navedenim turističkim proizvodima dodatno raste, a ovo putovanje prilika je za njihovu dodatnu afirmaciju - istakla je Maja Jakobović Vukušić, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.IMG 7612

Predstavnike turističkih agencija u Adrenalinskom parku Duboka koji djeluje u sklopu Parka prirode Papuk kao posebna turistička atrakcija pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha: - Vi ste ti koji nam promovirate ljepote naše lijepe županije i Zlatne doline na čemu vam zahvaljujem. Pozivam vas da sva ova saznanja stavite u vaše turističke ponude. Mi se obvezujemo da ćemo našu ponudu poboljšati, povećati i učiniti ju još atraktivnijom. Ovo je najstarija županija u Hrvatskoj, stara preko 800 godina, no osim te povijesti imamo i prirodne ljepote, park prirode, geo park, ali i  odlično kulinarstvo uz kvalitetna vina. Ovdje u Velikoj imamo puno toga što je već započeto, kao bazenski i hotelski kompleks koji će unaprijediti našu turističku ponudu.