Utorak, 14 Rujan 2021 09:03

Obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja na Psunju

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Na mjestu tragičnog događaja na Psunju, na putu između Strmca i TV odašiljača – Crna Bara, danas je obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja. Zahvalnost i sjećanje na taj tužni dan svojom nazočnošću odao je i zamjenik Požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Dana 13.09.1991. godine TV odašiljač na Psunju čuvali su pripadnici dragovoljačke vidovačke satnije 4. bataljuna 108. brigade ZNG i pripadnici dragovoljačke cerničke satnije 3. bataljuna 108. brigade ZNG. U međuvremenu, prije smjene vidovačke satnije, kombi vozilo sa šest pripadnika dragovoljačke cerničke satnije spuštalo se sa Psunja. Naišli su na neprijateljsku zasjedu kada je kombi dignut u zrak te je živote izgubilo tri naša branitelja.

Zamjenik županice Ferdinand Troha zapalio je svijeću na mjestu pogibije te kazao kako se dostojanstvenim odavanjem počasti našim poginulim hrvatskim braniteljima, prisjećamo istih i ne dopuštamo da se njihova žrtva ikada zaboravi.

Molitvu na mjestu nesreće i uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima predvodio je vojni kapelan vlč. Željko Volarić iz Vojne kapelanije „Sveti Ivan Krstitelj“ u Požegi.

Autor: Vladimir Protić