Četvrtak, 21 Listopad 2021 11:44

Požeška bolnica dobila novi i najmoderniji MSCT uređaj

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA -  Odjel za kliničku radiologiju Opće županijske bolnice Požega dobio je novi i trenutno najmoderniji MSCT uređaj, koji je zamijenio 14 godina stari CT uređaj koji je funkcionirao do sada. Trenutno je MSCT u fazi montaže, probnog rada i obučavanja osoblja koje će na njemu dalje raditi. Nedostatak pretraga i dijagnostike u mjesec dana koliko će trajati montaža i uhodavanje novoga naknadno će se nadoknaditi i svi pacijenti koji su bili naručivani u tom razdoblju, bit će pozvani naknadno, istakao je ravnatelj bolnice dr. sc. Ivan Vukoja, koji je i predstavio karakteristike novog uređaja.

IMG 0955

On se prije svega zahvalio Ministarstvu zdravstva i Vladi RH što su osigurali nastavak pružanja kvalitetne i kontinuirane zdravstvene skrbi u Požeško-slavonskoj županiji financiranjem gotovo 5 milijuna vrijednog MSCT uređaja. - Novi uređaj osigurava ultra niske doze zračenja, odnosno smanjene doze zračenja do 60% u odnosu na stari uređaj. Osigurava veliku brzinu s 384 rekonstruirana sloja te vrhunsku kvalitetu slike uz brz i prilagodljiv tijek rada s više od 20 slika u sekundi. Navedenim karakteristikama osigurane su nove dijagnostičke mogućnosti ranog otkrivanja svih vrsta tumora te screening programa rane detekcije karcinoma pluća, omogućeno je preciznije određivanje stupnja raširenosti bolesti uz nove dijagnostičke mogućnosti poput MSCT koronografije i MSCT kolonografije - pojasnio je ravnatelj Vukoja ističući da su liste čekanja za navedene pretrage nešto manje nego prosjek u ostalim bolnicama u Hrvatskoj.   

IMG 0959

 

Događaju predstavljanja novog MSCT uređaja nazočili su požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik požeškog gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević, predsjednik Upravnog vijeća OŽB Požega Marijan Aladrović, predsjednik Stručnog vijeća te rukovoditelji bolničkih odjela i službi, rukovodstvo sindikata i drugi.

IMG 0972