Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 17:53

Obilježili 30. godišnjicu pogibije dvojice hrvatskih branitelja općine Velika uz spomen ploču u Poljanskoj

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POLJANSKA - Podno spomen ploče u Poljanskoj koju su svojim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata podignuli na zgradi Doma hrvatskih branitelja, zajedno općina Velika i Udruga hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata općine Velika položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Obilježena je 30. godišnjica pogibije dva hrvatska branitelja s područja općine Velika. Na tada prvoj crti bojišta 25. listopada 1991. godine poginuli su Zdravko Bešlić i Ivan Stožicki. Nakon uređenja Doma hrvatskih branitelja u Poljanskoj na zgradu je postavljena i spomen ploča poginulim braniteljima prije pet godine, uz koju se sada održavaju komemoracije i obilježavaju godišnjice.

Njihovim majkama, obitelji, svim braniteljima koji su dali svoje živote i svim braniteljima koji su omogućili nama da danas živimo u slobodnoj i suverenoj hrvatskoj zahvalio se načelnik općine Velika Robert Hofman koji je položio vijenac i zapalio svijeće zajedno s delegacijom općine Velika, predsjednicom općinskog vijeća Anamarijom Sikirić, predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Velika Vjekoslavom Potočanac i drugima.

Molitvu nakon polaganja vijenaca i lampiona predvodio je župnik župe Stražeman, vlč Robert Mokri. Članovi Udruge branitelja pripremili su druženje nakon komemoracije.