Utorak, 23 Studeni 2021 09:43

Svečanom sjednicom Nogometni klub „Slavija“ Pleternica obilježio 95. godina postojanja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNICA - U dvorani Interpretacijskom centra Terra Panonica u Pleternici održana je Svečana sjednica u prigodi 95. godina postojanja Nogometnog kluba "Slavija" Pleternica. Sve goste i uzvanike pozdravio je predsjednik NK "Slavija" Marinko Markota te iznio kratku povijest kluba i organiziranog nogometnog igranja u klubovima od 1926. godine. Iznio je i nekoliko podataka o zadnjih pet godina kada se značajno ulagalo u klub oko kojega se uvijek kreće oko 300 osoba, oko 200 su samo igrači, a samo u mlađim kategorijama imaju uvijek oko 150 djece koja pohađaju školu nogometa, treninge i natjecanja u mlađim dobnim skupinama. Predsjednik Markota se posebno zahvalio gradu Pleternica koji je nositelj svih investicija i inicijator svih pozitivnih promjena u klubu, te posebno HNS-u na financijskim i drugim potporama koje klub dobiva kroz protekle godine i time osigurava dobar rad, pogon za mlade nogometaše, natjecateljske sezone i društveni rad u klubu. Dodao je kako su nogomet i "Slavija" ne samo ljubav, već i život, radi se s ljubavlju i zanosom jer to je ključan začin djelovanja svih ovih uspješnih godina. Naposljetku je predsjednik Markota poželio klubu u narednom periodu puno uspjeha i dobrih rezultata.

O trenutnoj situaciji i planovima za budućnost prikazan je i film o NK "Slavija" Pleternica. Cijela sjednica je održana pod epidemiološkim uvjetima uz ulazak samo osoba s Covid potvrdom i uz siguran razmak sa znatno manje uzvanika. Među uzvanicima i gostima nazočni su bili ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić sa nekoliko suradnika, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić, član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić, savjetnik ministra Luka Čirko, članovi Uprave NK "Slavija", sponzori i prijatelji kluba iz susjednih općina, gradova i nogometnih saveza susjednih županija.

Čestitke i prigodne riječi o NK "Slaviji" uputili su s govornice gradonačelnica Marija Šarić, županica Antonija Jozić, predsjednik NS požeško-slavonskog Drago Lucić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, ministar Josip Aladrović,koji je u mladim danima bio igrač u NK "Slavija" Pleternica.

Predsjednik kluba Marinko Markota na kraju je uručio i Zahvalnice zaslužnima za dobar dugogodišnji rad i pomoć klubu Mariji Šarić, Dragi Lucićžu, Antoniji Jozić, Marijanu Kustiću i Josipu Aladroviću.

Autor: Vladimir Protić