Banner 750x250 kutjevo

Mlada Graševina 750x250 1

Banner 750x94 kruna (2)

Untitled 1

Breadcrumbs

Četvrtak, 25 Studeni 2021 10:50

Članovi HPD "Gojzerica" u Akciji "Zasadi stablo, ne budi panj"

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
POŽEGA - Planinari HPD Gojzerica Požega ponovno su sudjelovali u poznatoj akciji sadnje stabala: ''Zasadi stablo, ne budi panj''. Član njihovog planinarskog društva Ivica Šnajder glavni je koordinator akcije za Požeško-slavonsku županiju, te ih je poveo u još jednu sadnju. Cilj ove akcije je zasaditi što više stabala kako bi planet Zemlja postao što zeleniji. Šume su pluća našeg planeta i sadnjom svakog od stabala povećavamo njihov kapacitet.
 
 
sadnja 4Namjera je da se svi uključe u akciju radi ostvarenja zajedničkog cilja. Akcija se odvija u koordinaciji s Gradom Požegom te tvrtkama Komunalac i Tekija iz Požege te nizom udruga s gradskog područja. ''Gojzerice'' su sadile ispred Katoličke gimnazije odmah do Trga Sv. Terezije Avilske, gdje inače nedostaje zelenila. Sadili su kanadski javor na preporuku struke, pošto ova vrsta stabala ne djeluje alergijski i dobro se uklapa u urbani okoliš. Vrijedne ruke planinara položile su stabla u već predviđene rupe, alatkama su navukle zemlju i uz gaženje zatrpale korijen.
 
 
Po završetku okrijepila ih je kava u obližnjem kafiću. Akciju su završili s misli kako će njihov mali doprinos Požegu učiniti zelenijom za život budućih generacija, ističu iz HPD Gojzerica Požega